2023-2024 Bahar Yarıyılı Çift Anadal ve Yan Dal Başvuruları

Üniversitemiz 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Çift Anadal (4. yarıyıl) ve Yan Dal (4. ve 6. yarıyıl) başvuruları 31 Ocak-01 Şubat 2024 tarihlerinde kontenjan ilan edilen programın bulunduğu fakülte dekanlığına şahsen, elden veya başvuru evraklarının eksiksiz olması ve başvuru süresi içerisinde yapılması koşuluyla kargo ile yapılabilecektir.

Kontenjanlar, Akademik Takvim, 09.01.2024/01-04 gün ve sayılı Senato kararı ile değişiklik yapılan YTÜ Lisans Düzeyindeki Programlar İçin Geçiş ile Çift Anadal ve Yan Dal Yönergesi ve başvuru için gerekli tüm belgeleri içeren duyuru Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı web sayfasında ilan edilmiştir.

%20'ye giren öğrencilerin belirlenebilmesi ve  İYS-İngilizce Yeterlik Sınavı'na girecek öğrencilerin Yabancı Diller Yüksekokulu'na bildirilebilmesi için YTÜ ÇAP ve Yan Dal başvurusunda bulunan öğrencilerin bilgilerinin e-posta ekindeki listeye işlenerek 02 Şubat 2024 Cuma saat 16:00'ya kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na e-posta ile (ogidb@yildiz.edu.tr) gönderilmesi gerekmektedir.

NOT: Çift Anadal başvurusunda bulunacak YTÜ lisans öğrencilerinin, tamamladıkları sınıf itibariyle yapılan ağırlıklı genel not ortalaması sıralamasında sınıf öğrenci sayısının yüzde yirmisi arasına girmesi gerekir. ÇAP başvurusunda bulunacak adayların bu koşuldan önce, öncelikle diğer koşulları sağlaması gerekmektedir. %20'ye giren öğrencilerin bilgisi, ÇAP başvurusu yapabilmek için diğer koşulları sağlayan ve ilgili fakültelere başvuruda bulunan öğrencilerin kontrolünün ardından, öğrencilerin listelerinin Fakülteler tarafından Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na bildirilmesinden sonra, değerlendirme öncesinde ilan edilecektir. Bu durum başvuru için gerekli belgelerin listesinin yer aldığı dosyada açıklanmıştır.